Fundatia Turnul Pompierilor Bine ati venitActivitatile Noastre


In obiectul de activitate se vor regasi in mod prioritar si permanent, urmatoarele sarcini:

1. Organizarea si stimularea cercetarii istorico-geografice a traditiilor cultural-artistice din Romania, lansarea unor teme de cercetare si premierea lucrarilor valoroase produse la temele respective.

2. Promovarea si sustinerea unei activitati editorial specifice, de carte si presa domeniala pentru publicarea cercetarilor intreprinse de membrii Fundatiei.

3. Elaborarea si propunerea unei terminologii si metode profesionale de evidenta, gestionare si depozitare in colectii publice sau particulare.

4. Realizarea sau intretinerea de monumente cultural artistice.

5. Realizarea unei sesiuni anuale de comunicari si referate in domeniul istoric si cultural artistic.

6. Organizarea unor concursuri, simpozioane, sesiuni de comunicari stiintifice, schimburi de experienta, activitati cultural-educative, sportive si de recreere, expozitii si saloane zonale si nationale etc.

7. Colaborarea cu factorii culturali, institutiile publice si private, cu persoane fizice, pentru acordarea asistentei de specialitate in domeniul realizarii unor manifestari culturale comune, de specialitate sau de popularizare.

8. Apararea patrimoniului romanesc prin consultanta de specialitate asupra conditiilor de pastrare si conservare.

9. Initierea si dezvoltarea legaturilor profesionale internationale, de colaborare si schimburi de materiale cu societati de program similar din lume. Participarea la miscarea mondiala prin contributii artistice, teoretice si istoriografice sustinute de delegatii ale fundatiei. Primirea in acelasi scop a unor delegatii straine.

10. Contribuie material la organizarea si desfasurarea activitatilor prilejuite de sarbatorirea "Zilei Pompierilor" si a "Zilei Protectiei Civile" din Romania sau cu diverse ocazii de analiza.

11. Sprijinirea materiala, editarea de publicatii si lucrari de specialitate, ilustrate de analiza, sinteza, cultura tehnica si informare publica, privind apararea impotriva incendiilor si a altor situatii de urgenta, a regulamentelor, instructiunilor si manualelor specifice pompierilor si protectiei civile.

12. Organizarea de vizite si excursii de documentare in vederea efectuarii de schimburi de experienta cu organisme similare din tara si strainatate.

13. Sprijinirea activitatilor umanitare; intrajutorarea material-financiara a membrilor fundatiei si a membrilor familiilor acestora si urmasilor, in cazul unor accidente care le-au afectat integritatea fizica si/sau sanatatea necesitind spitalizare indelungata, interventii si tratamente in tara si/sau in strainatate, recuperari, precum si in caz de deces.

14. Cresterea capacitatilor intelectuale, a disponibilitatilor afective si a abilitatilor practice prin asimilarea celor mai noi cunostinte stiintifice si tehnice specifice scopului profesionalizarii personalului, prin organizarea si participarea la manifestari cu tematica specifica prevenirii si interventiei in situatii de urgenta.


Inapoi